10 dagen – 10 kledingstukken (10 x 10 challenge)

10 dagen 10 kledingstukken

Blogger Lee van Style Bee is de bedenker van de ’10 x 10′ challenge: 10 dagen lang maar 10 kledingstukken dragen, inclusief schoenen. Toen ik haar laatste recap las, wilde ik dit ook proberen! Afgelopen weekend heb ik 10 items uitgekozen die ik de komende 10 dagen ga dragen.

Het doel van de challenge is om je ervan bewust te maken dat je meer dan genoeg kleding in je kast hebt hangen. 10 outfits samenstellen met 10 items is namelijk helemaal niet zo moeilijk. Met mijn kledingstijl al helemaal niet: ik heb veel zwart, grijs en beige in mijn kast hangen en veel items passen bij elkaar. Het duurde dus ook niet zo lang voordat ik mijn in totaal 8 kledingstukken en 2 paar schoenen bij elkaar verzameld had. Dit zijn ze:

10 dagen 10 kledingstukken

1 – Grijze top van Selected
2 – Zwart-witte top van Benetton
3 – Zwarte laarzen van Xti

10 dagen 10 kledingstukken

4 – Oudroze trui van Selected
5 – Tanktop van Selected
6 – Donkerblauwe jeans van H&M

10 dagen 10 kledingstukken

7 – Grijze vest van S. Oliver
8 – Zwarte skinny broek van Berschka
9 – Zwarte laarsjes met hak van Van Haren
10 – Gestreepte trui van People Tree

Alle kledingstukken komen uit mijn capsule garderobe en heb ik al langer dan een jaar in bezit. Beide schoenen heb ik dit jaar gekocht. Je mag accessoires zoals sieraden, sjaals, tassen en riemen hier nog aan toevoegen. Deze hoef je niet mee te tellen. Daarnaast heb ik mijn jas ook niet meegeteld.

Een voordeel van deze challenge is dat je ‘s ochtends niet lang na hoeft te denken over wat je aan gaat trekken. De komende 10 dagen heb ik de keuze uit 2 broeken, 4 truien, 1 vest en 1 tanktop. De schoenen passen overal bij, dus deze zal ik afwisselen naar stemming en hoe lang ik moet lopen.

Ik ben benieuwd of ik me aan de challenge kan houden! Ik heb rekening gehouden met het weer en met de afspraken die ik de komende 10 dagen heb ingepland. Ik werk de komende tijd veel thuis en heb geen zakelijke afspraken, dus heel netjes hoef ik er niet uit te zien. Ik heb dus vooral comfortabele items uitgekozen die makkelijk met elkaar te combineren zijn.

Nu ben ik natuurlijk benieuwd… Hebben jullie al eens eerder aan deze challenge meegedaan? En zo niet, zouden jullie ook willen meedoen? Ik ga proberen van elke outfit een foto te maken en deze na de challenge allemaal in een artikel verwerken. Als de challenge me bevalt dan wil ik hem net zoals Style Bee elk seizoen herhalen. Ik denk dat dit een goede manier is om erachter te komen welke items je echt graag draagt, welke je minder graag draagt en of je je kleding goed met elkaar kunt combineren. Daarnaast vind ik het heerlijk dat ik de komende 10 dagen niet zo hoef na te denken over wat ik ga aantrekken!

Laat me weten als jullie ervaring hiermee hebben of ook mee willen doen! :)

  1. Toffe uitdaging! Ik ben heel benieuwd naar de foto’s. Ik vind je oudroze trui ook echt heel tof inderdaad. Leuk :D

  2. Wat een leuke challenge, ik ben benieuwd hoe het je gaat bevallen! Ik ben nu nog bezig met mijn kleding uitzoeken en definiëren wat ik wil, misschien tot een capsule garderobe komen. Ik ga hier nu dus nog niet aan meedoen, maar houd het zeker in gedachten! Ik vind dit echt een heel leuk onderwerp om bij jou over te lezen (:

  3. Ik ben heel benieuwd hoe het je vergaat! Ik denk dat het mij ook wel moet lukken, want ik draag stiekem best vaak dezelfde dingen. Ik ga eens kijken of ik 10 items kan selecteren!

  4. Wat een inspirerende challenge! Ik ga hem nu eventjes niet doen, maar vind het wel interessant om over na te denken. Misschien dat ik hem binnenkort eens een keer ga doen :-)

  5. Het grappige is dat ik in eerste instantie bij de titel dacht dat het niets voor mij was maar dat ik het wel leuk vond om even te lezen. En dat ik dan na het lezen denk dit zou best iets voor mij kunnen zijn en dat ik in mijn hoofd al probeer outfits te maken.

    Ik ben op het moment druk bezig met mijn kleding kast zo efficiënt en opgeruimd mogelijk te maken en denk dat dit best een goede manier zal zijn het plaatje weer wat duidelijker te krijgen :)

  6. Wat een leuke challenge! Ik ga er ook meteen mee aan de slag! Jij veel succes :D

  7. Toffe challenge, ik ben benieuwd naar je combinaties! Het zijn goede basics, dus genoeg mogelijkheden, denk ik. En inderdaad een goede manier om te experimenteren en meer uit je garderobe halen. Wie weet ga ik hem ooit ook nog eens doen :) Ik ben benieuwd naar je foto’s!

First Aid Beauty Facial Radiance Pads

First Aid Beauty Facial Radiance Pads

Nude by Nature Luminous Sheer Liquid Foundation

Nude by Nature Luminous Sheer Liquid Foundation