Zoet & zoute chocolade pepsels

Door  |  3 Comments

Je kent ze wel, harde zoute snacks in de vorm van mini brezels of sticks, ook wel ‘pepsels’ genoemd. In Amerika hebben ze vaak de vorm van een brezel en daar komt dit recept ook vandaan, maar je kunt dit natuurlijk ook met zoute sticks namaken. Door de chocolade en suiker krijgen deze zoute snacks een ideale smaak: zoet & zout! Misschien niet de gezondste snack, maar af en toe mag dit best, toch? Onderstaand het recept van Love Veggies and Yoga:

Benodigdheden voor 6 schaaltjes:

1/2 cup plantaardige olie
1/3 cup witte suiker
2 eetlepels donkere basterd suiker
1.5 theelepels kaneel
1/3 cup gesmolten pure chocolade
1/4 cup musketzaad/spikkels (als je vega eet check dat er geen karmijn in zit)
zo’n 150 gram pepsels (1 zakje)

Leg op een grote bakplaat bakpapier. Pak een grote kom erbij die in de magnetron mag en voeg hier de olie, suikers en kaneel aan toe en roer dit door. Voeg nu met je handen de pepsels toe en geef ze allemaal een laagje van het mengsel. Breng de kom nu 1 minuut in de magnetron aan en roer dan alles even om, herhaal dit 2 keer (3 keer in totaal).

Leg nu alle pepsels op het bakpapier en giet het overgebleven mengsel hier bovenop. Smelt nu de chocolade in een pan of magnetron en breng de gesmolten chocolade met een lepel over de pepsels heen. Voeg hier bovenop nu wat musketzaad toe. Laat even hard worden in een koelkast (+/- 25 minuten) of een uur op kamertemperatuur. De pepsels kunnen nu gegeten worden en kunnen in de koelkast tot een week bewaard worden. Koud zijn ze ook erg lekker als snack!

bron recept: Love Veggies and Yoga

Ik schrijf op Naoki bijna dagelijks over diervriendelijke & eco beauty, een natuurlijke lifestyle en deel gezonde en feel-good tips.

3 Comments

 1. Angelique

  01/02/2013 at 21:15

  ziet er super lekker uit heb het recept opgeslagen voor later, thanks!

 2. Averie @ Averie Cooks

  11/02/2013 at 18:11

  I’m glad you like my recipe (and photography)!

  • Sophie

   11/02/2013 at 21:14

   Hi Averie, yes I think your website is great! I get a lot of inspiration from it that I like to share with my readers in The Netherlands from time to time :)

Add Comment RegisterLaat een comment achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>